Blog Entry

Festival de Terror de Molins de Rei (12 hores)

dimecres, 10 de novembre del 2010 by Marta M.Q. , under

Sang, psicòpates anònims, encenedors com a armes de foc, vampirs...Tot això i més ens ha portat aquest cap de setmana el Festival de Terror de Molins de Rei, que aquest any s'ha centrat en els virus, homogenitzant la cartellera, que l'any passat va ser més variada i amena. En aquesta XXIX edició destaca la supressió de la polèmica A serbian film, segons van comunicar als espectadors degut a una ordre judicial (el dia abans, divendres, va ser retirada de San Sebastián també). Aquest 2010 s'han projectat les següents pel·lícules:
- The Crazies. Remake de Los Crazies de George A.Romero dels anys 70. Un film apocalíptic, on un virus d'origen biològic s'expandeix per un poble i desencadena una reacció estil camp de concentració, un possible escenari futur on esdevé la destrucció de l'home a causa del propi home. Les millors escenes de The Crazies són: l'inici del film, on es mostra un fet quotidià -com pot ser un partit de béisbol- i succeeix un gir, una amenaça (crea una por psicològica) que trenca aquesta tranquil·litat; i una altra escena ben trobada és la de la màquina del rentat del cotxe (personalment, una mica desaprofitada). Té un aire a El incidente, de Shayamalan, encara que aquesta última és més original.
- Hush. Interessant pel·lícula, sobretot el principi on apareix una parella discutint al cotxe. De la manera que està filmada, com mou la càmara indica que s'allunya de les superproduccions en sèrie, o almenys ho intenta. Es mostra l'angoixa per la pèrdua, tant sentimental com real, de la persona estimada (hi ha un moment que, després d'una baralla, ella s'allunya, desenfocada, mentre ell la mira). Aconseguida tensió argumental, amb el tema del tràfic de dones com a fil conductor.
- Martyrs (mot que prové del grec martus, que significa testimoni). Pel·lícula francesa que gira al voltant de la religió (l'èxtasi, el sacrifici, el més enllà) i la venjança. Té una primera part molt interessant, amb un aire de pel·lícula de culte del gènere, i a la segona part es perd aquesta força en la recreació de tortures a una jove durant una hora de la història (recorda a Millenium 1).
- Vampiries (John Carpenter). Pel·lícula dels anys 80 que recorda clarament a Tarantino i Rodríguez, tant per la forma com pels ingredients de violència, sexe i humor. Parla d'una espècie de 'cazafantasmas' però que, en aquest cas, treballen caçant vampirs i exterminant-los. La religió també destaca com un element que mou fitxa.
- Rammbock. Idèntica a REC, però en versió alemanya. Un virus similar a la ràbia s'expandeix i provoca el caos en el microcosmos d'un edifici a Berlín.
- Primal. Basada en el món primitiu, aquesta pel·lícula mostra com, a través d'uns insectes, un grup de joves es contagien d'un virus que els transforma i els converteix en caníbals. En la meva opinió aquesta va ser la més fluixa del festival, amb tocs ridículs, més humorístics que altra cosa.

3 Responses to 'Festival de Terror de Molins de Rei (12 hores)'

10 de novembre del 2010, a les 12:37

Comment by maria.

Quina bona pinta!

10 de novembre del 2010, a les 23:45

Comment by Estike.

pues yo ahora la que recuerdo con más "cariño" es la de Primal, quizas ese toque cutre (intencionado o no) es lo que la convierte en un producto más entrañable..


por cierto, Vampires es de 1998, aunque si que tiene un aire ochentero.

11 de novembre del 2010, a les 10:15

Comment by Jordicine.

A mi aquest tipus de cinema no m'ha agradat mai. Vaig anar a un festival d'aquest estil, a Platja d'Aro, fa un milió d'anys i ho vaig passar fatal. Encara recordo el títol d'un parell de pelis: 'Aquella casa al lado del cementerio' i alguna cosa com 'Razorbak'. Un petó i fins aviat.

Publica un comentari a l'entrada