Blog Entry

L'os de l'hivern

dimecres, 23 de febrer del 2011 by Marta M.Q. , under

Winter's bone és una història crua, gris, depriment: Ree Dolly, una noia de 17 anys s'ha d'ocupar dels seus dos germans petits i de la seva mare, que està malalta, i a més a més, afrontar problemes econòmics en un dur hivern enmig de la muntanya. El seu pare està a la presó però surt en llibertat condicional i desapareix; la pel·lícula gira entorn aquesta recerca per part de la filla en el món convuls del seu pare, intoxicat per la droga i la llei del més fort.

El film em va deixar bastant indiferent, en general. Té un parell d'escenes dures, una d'ella bastant macabra. Diria que el millor de tot és l'actuació de Jennifer Lawrence, que fa el paper d'una noia valenta però amb un posat abatut, característica que pot recordar a la Kristen Stewart a la saga Crepúsculo (i ambdues porten samarretes a quadres!). La jove i la seva família són comparats amb la figura de l'esquirol, que és perseguit, caçat i al que se li arrenca la pell per després ser cuinat. També cal destacar l'ambient ben recreat d'un món rural aïllat i problemàtic.

PD: Recomano el curtmetratge Destino. El encuentro de dos grandes genios, una mescla interessant de Salvador Dalí (guió) i Disney.

Fotografia: Crítico, en serio

4 Responses to 'L'os de l'hivern'

23 de febrer del 2011, a les 6:36

Comment by òscar.

Prescindirem, llavors, de veure la ficció d'una realitat tan gris.

Ja prou gris és la realitat moltes vegades.

23 de febrer del 2011, a les 11:44


La película Winter's bone no me llama nada la atención, el corto, en cambio, lo vi hace poco y me gusto mucho, realmente es muy recomendable.

23 de febrer del 2011, a les 11:45

Comment by Elfreelang.

Buf amb el poc temps que tinc per anar al cine....segur que és bona però em sembla que la deixaria per a temps millors

6 de març del 2011, a les 0:31

Comment by Bargalloneta.

No Oscar, s'ha de veure , aquesta història està molt lluny de les bagenades que a vegades ens arriben de la meca del cinema!!
No estic d'acord amb tu, Marta, a mi sique em va agradar!!
petons

Publica un comentari a l'entrada