Blog Entry

Perquè menteixes

dijous, 3 de juny del 2010 by Marta M.Q. , under

Si menteixes, no has de fer front a la realitat. Tot es torna com un joc, que en si mateix és per definició divertit i evasiu. Consisteix en el joc d'enganyar-se un mateix i, de pas, als altres, en postposar a l'estil de vuelva usted mañana, amb els cascos posats i la música ben alta o amb la beguda sempre a mà, tan se val. Però, això sí, les conseqüències no es poden ignorar.

La vida és com un tren amb moltes parades, però hi ha una a la que no volem baixar: L'Estació de l'Oblit -que dóna nom a la pel·lícula-, aquell calaix de sastre on hi han caigut totes les pors, tot el nostre egoïsme i la nostra consciència del dolor que hem causat als altres. Amb aquestes reflexions s'inicia el film, que anirà fent aturades a les vides de diferents protagonistes, però totes elles entrellaçades: Domingo (un genial Fermí Reixach), un peculiar avi que està desplaçat, marcat per l'alcoholisme i la mort de la seva dona; un jove que té un accident de trànsit, una noia maca i hermètica i un matrimoni en el que ell és un sense personalitat -també en la seva feina- i ella la dominadora i inflexible. L'Estació de l'Oblit té unes bones dosis d'humor que combina bé amb el drama (tot i que a vegades s'hi recreen massa), una realitat que palpem sovint des de l'exterior i a través de finestres sense cortines.
PD: Veient la pel·lícula m'han entrat més ganes encara d'anar a Cadaqués!
Fotografia: Estació de l'oblit

6 Responses to 'Perquè menteixes'

3 de juny del 2010, a les 6:07

Comment by kweilan.

Interessant recomanació i molt bona ressenya.

3 de juny del 2010, a les 11:48

Comment by Mònica Pagès.

Sembla interessant la peli. O és que tu la fas interessant amb el teu genial comentari? Haurem de comprovar-ho: la buscaré ;-)) Una abraçada!

3 de juny del 2010, a les 15:16

Comment by Paola Vaggio.

Com diuen els Mishima: quan recuperis tots els fragments d'aquest naufragi que és la memòria...

3 de juny del 2010, a les 15:53

Comment by Elfreelang.

Gairebé ens la fas tocar i veure la pel.lícula ...la converteixes en sòlida, propera....viva

3 de juny del 2010, a les 22:55

Comment by Bargalloneta.

A mi també m'interessa, bona recomanació pel cap de setmana!

4 de juny del 2010, a les 6:58

Comment by Marta M.Q. .

Moltes gràcies a tots! :) Bon cap de setmana!

Publica un comentari a l'entrada