Blog Entry

Vulnerable, en perill o en greu perill d'extinció

diumenge, 27 de setembre del 2009 by Marta M.Q. , under

Oceanworld 3D és el primer llargmetratge realitzat en tres dimensions. El més semblant a aquest tipus de cinema fins ara era el projectat a l'IMAX, tot i que d'una durada més reduïda i on recordo que solien fer dues pel·lícules en una mateixa sessió. Oceanworld no tracta de tortugues marines, tal com jo creia (com El viaje del emperador), si no que una tortuga marina ens fa de guia per l'oceà, mostrant-nos els depredadors més perillosos, els éssers més elegants, els menys afavorits i els més innocents de ben aprop: taurons, balenes, serps marines, caballets de mar, ballarines espanyoles, dofins, meduses, manatís...

Ara el cinema ha trobat una eina en la que recolzar-se i començar a reflotar per la crisi produïda sobretot pel pirateig: unes ulleres 3D. Una manera de veure cinema que està envaint les sales: Up, Los mundos de Coraline, Toy Story 3, Avatar... Pel·lícules on el 3D no és necessari i és afegit simplement com un reclam; és clar que sobretot l'han aplicat a films de caire més aviat infantil. Així com els crèdits finals d'Oceanworld expliquen la situació dels animals marins, quina és la fase actual del cinema, entès com a concepte clàssic de pagar per veure-ho en una sala: vulnerable, en perill o en greu perill d'extinció?

Fotografia: Sensacine

1 Responses to “Vulnerable, en perill o en greu perill d'extinció”

8 d’octubre del 2009, a les 15:19

Comment by deathmask.

Jo crec que res del que dius. Per mi el concepte de pagar per veure una peli dificilment morira, i per una senzilla rao, qui te un cinema a casa? Anar al cinema es un ritual, una excusa per quedar amb els amics i passar una estona. Mentres no tinguem una mansio, una tele de 500", un sistema dolby surround del santo copon i conexio directa amb les distribuidores per descarregarnos les pelis a casa, les sales de cinema durarant molt de temps. No es pot comparar veure una peli en cinema que a casa descarregada o en streaming. En tot cas, el que si es cert es que el preu de l´entrada es molt car, i aixo fa que siguem mes selectius, perque pagar 8€ per sortir del cinema amb la sensacio que ens han pres el pel, no es agradable. I lo del efecte 3D, es mes un reclam comercial em sembla, fins que no trobin la manera de fer cinema 3D sense necessitat d´ulleres o trobin la manera que el efecte 3D interactui millor amb l´espectador (es un llenguatge nou i de moment cap director el sap fer servir), no li veig gaire futur, nomes com a manera d´evitar la pirateria.

Publica un comentari a l'entrada