Blog Entry

Contradiccions

dimarts, 23 de febrer del 2010 by Marta M.Q. , under

Tot anant amb tranvia he vist un bloc de pisos tan alt que m'han agafat ganes de tenir una serra i tallar-lo, com a mínim, per la meitat. I abans i després d'aquest pensament destroyer, no he parat de veure cartells d'En venta i, tot seguit, edificis i edificis d'habitatges i oficines en construcció. Sí, contradiccions que ens envolten, com dues senyals oposades o dos pensaments diferents que s'anul·len l'un a l'altre, i el resultat és que ens quedem aturats (en un buit de significat, en el no-res).


Fotografia: Adriss

9 Responses to 'Contradiccions'

24 de febrer del 2010, a les 4:32


Tens tota la rao! La vida esta plena de contradiccions! No saps perque en aquest moment et ve de gust fer una cosa i despres no, o perque tens ganes de menjar una cosa salada i de sobte passes per davant d'una panaderia i et ve de gust una cosa dolça. Pero si no hi haguessin contradiccions tot seria massa fàcil i no tindria emoció. El problema està quan contínuament se't presenten i no saps afrontar-ho. però en definitiva, les contradiccions em fan pensar i reflexionar i no pendre les decisions massa precipitadament.

24 de febrer del 2010, a les 7:35

Comment by Eulàlia.

ei,
doncs com diuen, "disfruta de tus contradicciones".

;)

24 de febrer del 2010, a les 9:19

Comment by Aylos.

Me encantan las contradicciones, paradojas e ironías. Hace poco expuse la paradoja del cuervo en mi blog, según la cual, ver una manzana roja te ayuda a demostrar que los cuervos son negros.

Un ejemplo más de lo paralelamente absurdas e interesantes que llegan a ser las contradicciones. Pero no podemos evitarlas, tenemos que convivir con ellas.

La gente sale a la calle a decir que “matar está mal”, pero en realidad, si no matáramos no podríamos vivir (dado que comemos carne) y no sólo nosotros, si no toda la naturaleza se basa en que unos puedan matar a otros para sobrevivir. Pero no, la gente sale a proclamar la vida por encima de cualquier muerte, cuando, curiosamente, la muerte de unos ayuda a fomentar la vida de otros (sin vida no hay muerte y sin muerte no hay vida... los círculos viciosos también entran bastante en esta temática).

Las contradicciones me resultan muy estimulantes, dan en que pensar, en si realmente vamos orientados hacia algún lugar o solo vamos dando palos de ciego... pero realmente es muy difícil no encontrar contradicciones en cualquier dirección, lo cual me hace pensar, que quizás la contradicción es una contradicción en si misma y por lo tanto, todas las otras cosas tienen mucho sentido.

PD: Interesante foto xd...

24 de febrer del 2010, a les 9:42

Comment by Elfreelang.

Paradoxes, oxímorons , contradiccions...el món n'és ple i algunes són profitoses , altres com bé dius Marta ens paralitzen en el no-res
per cert respecte al que escriu el Marc sobre això de no matar i que matem....els vegetarians no mengen productes animals o sigui que no tenen cap contradicció al respecte....

24 de febrer del 2010, a les 12:40

Comment by maria.

Em sembla que molt del que ens envolta construït,ara és buit...conseqüències de la crisi.
Molt bona música.

24 de febrer del 2010, a les 22:57

Comment by Bargalloneta.

la vida és plena de contradiccions!!!! però hem de viure amb elles!

25 de febrer del 2010, a les 7:56

Comment by Aylos.

Elvira, a menos que tengas una dieta basada en las frutas, seguramente matarás varias plantas al día para comer. Decenas de ellas en una sola semana.

De hecho, los animales hervívoros matan a muchos más seres vivos que los carnivoros para alimentarse, dado que necesitan comer durante casi todo el día y de manera proporcional a su peso.

En definitiva, que sigues cumpliendo con la contradicción: pretendes proteger la vida ayuentando la muerte, pero sin ella, no puede existir la vida.

25 de febrer del 2010, a les 11:35


a mi lo que dice Marc me parece una chorrada, la gente no sale a la calle diciento que matar está mal, en todo caso pueden decir "asesinar está mal" pero entonces ya va dirigido a personas y no con finalidad de alimentarse, por lo que ese argumento no se aguanta por ningún lado.

Eso de "matar está mal" es propio de naturistas y vegetariano; no representan ni mucho menos una mayoría con lo que generalizarlo así no tiene ningún sentido.

ESTIKE

25 de febrer del 2010, a les 11:57

Comment by Marta M.Q. .

Dafne: Sí, tens raó, vivim en un joc de contradiccions que ens manté distrets... i a vegades ens paral·litza, perquè no sabem que volem ni de què estem fets. Un petó guapa!

Eulàlia: Sí, millor que juguem i ens divertim, com si d'un crucigrama es tractés ;)

Marc: Ya veo que mi mini reflexión ha dado mucho de qué hablar ;) Y veo que has llevado muy lejos el tema de las contradicciones... La vida y la muerte son opuestos, pero están muy fuertemente ligados, como el amor y el odio. A mí la foto también me gustó!

Elvira: Sí, el món i nosaltres mateixos en som ben plens!

Maria: Sí, jo últimament també tinc aquesta sensació. La vaig començar a notar l'any passat quan treballava prop de Diagonal Mar: li dèiem La Ciutat Fantasma, jeje. A mi també m'agrada molt la cançó! ;)

Bargalloneta: Sí, quin remei, però així tenim 'vidilla' no?

Jo crec que el que actua com vol (i menja com vol, ja sigui vegetarià o no) no té cap contradicció al respecte. I com ja s'ha dit aquí, la mort i la vida formen part del mateix cercle, 'el ciclo de la vida', com es diu al Rey León.

Gràcies a tots pels comentaris!

Publica un comentari a l'entrada